A garázs ajtajai

Az antracit szín a legnépszerűbb

A garázskapunak ideális esetben illeszkednie kell a ház többi részének színéhez. Néha könnyű a választás – az ár nem hagy alább. Ezért a fehér alapszínt választjuk. Úgy véljük, hogy a fehér az alapszín a garázskapukhoz, és valószínűleg a legköltséghatékonyabb is. Ez azonban nem mindig a szabály. A gyártóknak le kell festeniük az ajtópaneleket, még akkor is, ha azok fehérek. Így általában van egy alap festékcsomag, amely ugyanannyiba kerül. Ha sikerül eltalálnod ezt az alap színcsomagot, akkor nyertél.

A garázsajtó alapszínei

Az antracit garázskapuszín napjaink egyik legkeresettebb ajtószíne. Egy jó hírű gyártó esetében ezért természetesen felár nélkül szerepel az eladott festékek alapcsomagjában. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ugyanannyit kell fizetnie ezért a színért, mint egy fehér vagy barna garázskapuért. A garázskapu alap színcsomagjában a gyártó általában a fehér, a barna, a kék, a zöld, a szürke és az antracit színeket kínálja. A fa utánzatok többféle variációját is fel kell kínálnia az ügyfélnek. Ez általában aranytölgy és sötét tölgy utánzatot tartalmaz. Néha a sötét tölgy színt diónak nevezik. Általában ugyanolyan színű, de érdemes a kereskedővel egyeztetni. Lehetőleg egy minta összehasonlításával, ha van ilyen.

Nézd a napos oldalt

Garázskapuk antracit színben van manapság valószínűleg extra kereslet. Van azonban néhány dolog, amit szem előtt kell tartania, amikor kiválasztja őket. Először is, a sötét színű garázskapuk érzékenyebbek a szennyeződésekre vagy a sérülésekre. Egyszerűen csak jobban látszanak rajtuk az apró karcolások vagy szennyeződések. Másodszor, a sötét színek hajlamosak a napfénynek kitett helyen megvetemedni. Az intenzív napsütés következtében a nagy sötét területek annyira túlmelegedhetnek, hogy a garázskapu szelvényei enyhén megvetemednek. Ennek eredményeképpen aztán látjuk és főleg halljuk, hogy nem minden van rendben, amikor a kapu megmozdul. Ezért ha lehetséges, ne vegyen sötét színű garázskaput, ha déli fekvésű garázsa van. Az antracit garázskapuk a legérzékenyebbek.

Scroll to Top