Elektromos kapuk

Kapu neve – elektromos kapu

Automatikus A garázskapuk a kezdetektől fogva jelentős segítséget jelentenek a garázskapu kezelésében. Ahogy a neve is mutatja, az elektromos kapukat elektromos meghajtással működtetik. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a garázskapu szállítója a garázskapuval együtt a megfelelő számú távirányítóval vagy egyéb hasznos tartozékkal együtt szállítja és beszereli a kapumozgatót is. Az ilyen meghajtásokhoz nincs szükség semmilyen különleges előkészületre a garázsban, csak egy közönséges elektromos dugóra. Ideálisan a garázs mennyezetén helyezkedik el. A hagyományos elektromos hajtások a garázs mennyezetére vannak szerelve.

Kapuk tartozékai

Az elektromos kapuk a távirányítókon kívül számos más elemmel is rendelkezhetnek tartozékként. Például egy falra szerelhető távirányító, amely ugyanúgy használható elektromos kapuk vezérlésére, mint egy távirányító. A falra szerelt garázskapu nyitó a falra kerül, és ugyanolyan megbízhatóan nyitja vagy zárja az ajtót, mint a távirányítóval.

Elektromos kapuk és tartozékaik

A kapuk egyéb kiegészítői lehetnek különböző figyelmeztető elemek, például jelzőfény vagy védőelemek, például fotocellák. A fotocella érzékeli a mozgó kapu alatti mozgást, és azonnal megállítja a kaput, nehogy kárt okozzon a vagyonban, illetve sérülést okozzon az embereknek vagy állatoknak. Jelzőfényeket vagy jelzőlámpákat használunk olyan garázsoknál, amelyek olyan kitett helyen vannak, ahol fokozott a forgalom vagy a gyalogosforgalom. A nagyobb garázskapuk esetében ezek az elemek, különösen a védőfénycellák, még kötelezőek is.

SMART megoldások

Az utóbbi időben az ügyfelek előszeretettel egészítik ki kapuikat úgynevezett SMART megoldásokkal. Ezek olyan alkalmazások, amelyeket az ügyfél mobiltelefonra vagy más eszközre tölt le, és amelyek lehetővé teszik az átjáró vezérlését és felügyeletét bármilyen távolságból wi-fi segítségével. Gyakran ezeket az alkalmazásokat kombinálják a házban lévő egyéb eszközök, például a világítás, a fűtés, a redőnyök stb. vezérlésével. Ezzel az alkalmazással például távolról kinyithatjuk a kaput akkor is, ha nem vagyunk otthon, és valakinek be kell mennie a garázsba. Alternatívaként az alkalmazás figyelmeztet minket, ha valaki a háztartásban elfelejti bezárni a kaput, vagy ha a kapu magától kinyílik. Ezt egy kattintással javíthatjuk az alkalmazásban.

Scroll to Top