Smart Door pohony brán

Elektromos kapunyitás.

Bejárati kapu működtetők

Az elektromos kapunyitó tagadhatatlanul érdekes előny egy telek vagy garázs tulajdonosa számára. Nemcsak kényelmet biztosít az ingatlanba vagy a garázsba való belépéskor, hanem jobban védi a teret az erőszakos behatolástól is.

Az elektromos kapuk biztonsági szempontjai

Természetesen az elektromos bejárati kapuk biztonsági szempontjai nem jelentenek abszolút védelmet a birtokháborítás ellen. Kialakításuknál fogva azonban bizonyos fokú védelmet nyújtanak az erőszakos nyitással szemben. Mind a lengő-, mind a tolóajtók működtetői biztos garanciát jelentenek az Ön számára a nagyobb biztonságra.

Különböző típusú bejárati kapuk

Az ingatlan bejárati kapui konstrukciójuk szerint szárnyas és tolóajtókra oszthatók. A lengőkapuk lehetnek egy- vagy kétszárnyú kapuk. A lengőkapuk az első választás azon ügyfelek számára, akiknek nincs elég helyük a telkükön. Figyelembe kell azonban venni, hogy a lengőkapunak ideális esetben befelé kell nyílnia az ingatlanra. A tolóajtókapuk azon az elven működnek, hogy a kapuszárny teljes hosszában oldalirányban csúszik, és így nyitja ki a bejáratot. Ehhez a kaputípushoz a kapu hosszának kb. 2,5-szeresének megfelelő helyre van szükség.

Hogyan működik a bejárati kapuk elektromos vezérlése

Ha kapuja elektromos vezérlése érdekli, meg kell ismernie kapuja paramétereit. A lengőkapuk esetében a kapuszárny hossza fontos tényező. Tolóajtó esetén a kapu teljes súlya a meghatározó tényező. Ezen adatok alapján a kapu működtetéséhez választott kereskedő határozza meg azt a működtetőt, amely erősségével megfelel a kapu paramétereinek. Az ideális kereskedő helyszíni konzultációt kínál, hogy elmagyarázza, mire van szüksége a sikeres kapumeghajtás telepítéséhez.

Telepítés és karbantartás – meghajtók

Elektromos kapuvezérlés, ún. A motort vagy a meghajtót szakképzett szerelő két-négy órán belül beszereli. A beépítés hossza a kapu típusától függ. A lengőkapuk meghajtásait hosszabb időre szerelik be, mivel a kapunak általában két szárnya van, azaz két meghajtást szerelnek be. Mindkét típusú kapumeghajtás esetében a 240 V-os csatlakozókat a beszállítójától kapott rajz szerint kell elkészíteni.

Elektromos kapunyitás

Például a ListMaster hajtás tartalmazza magát az ajtó motorját, a hajtósínt (mind a toló-, mind a garázskapu hajtások esetében), valamint a távirányítót, általában 2 darabot, amelyeket a hajtás ára tartalmaz. További távvezérlők vásárolhatók a beszállítótól. Az Ön biztonsága érdekében azonban a távirányítót csak tanúsított szerelő párosíthatja (kódolhatja).

Áramkimaradás esetén a kapu működtetőinek is rendelkezniük kell egy ún. vészhelyzeti zár vagy kulcs a meghajtó áramellátásból való kioldásához. Ily módon a motor lekapcsolható, és a kapu kézzel működtethető.

Scroll to Top