Energiatakarékosság a garázsban

Az energiatakarékosság az otthonokban – ki merem mondani – ma már minden családban forró téma. Senkit sem érdekel, hogy a családi költségvetés mekkora része esik az „energia” oszlopba. Bár olyan helyzetben vagyunk, hogy nem tudjuk befolyásolni vagy megoldani a probléma nagy részét otthon, mégis lenne néhány lehetőség. Már több száz cikk szól arról, hogy hogyan lehet saját magunknak energiát megtakarítani, és ezáltal energiát és ezáltal pénzt megtakarítani.

Energiatakarékosság a garázskapu cseréjekor

A családi házak, valamint a garázshelyiségeket is magában foglaló lakóházak esetében megfelelő garázskapuval befolyásolható az energiamegtakarítás. A garázskapu – legyen az szekcionált vagy lengőajtó – legfontosabb tényezője az ajtólap szigetelése. Manapság az ilyen kapuk gyártója a kapu standard szigetelését poliuretán habbal kínálja. A gyakorlatban úgy néz ki, hogy a poliuretán szigetelést nyomás alatt két acéllemez közé fecskendezik. Az így kezelt ún. A szendvicspanelek segítenek abban, hogy magasabb hőmérsékletet biztosítson a garázs területén. Ezzel is segíthet energiát megtakarítani otthonában.

Ahol energiát lehet megtakarítani a kapunál

Magán az ajtólapon kívül a meleg vagy hideg levegő a garázskapu kerületén is távozik. Szekcionált garázskapu esetén az ajtószekciók között is, amikor az ajtó felfelé vagy lefelé mozog. Ezért a garázskapu vásárlásakor ellenőrizze, hogy az ajtó hogyan van lezárva a kerület körül, ahol a garázs falaihoz és különösen a padlóhoz ér. Kérdezze meg a szakaszok közötti tömítést is, annak ott kell lennie. Ha a kereskedő minden kérdésére pozitívan válaszol, akkor valószínűleg jó helyen jár. Fontos azonban az is, hogy a garázskapu beszerelése után mindent megfelelően ellenőrizzünk, hogy az energiatakarékosság a garázsban valóban hatékony legyen.

Scroll to Top