Ipari szekcionált kapu – nagyméretű kapu.

Az ipari szekcionált kapu, amelyet elsősorban termelési vagy értékesítési létesítménybe szánnak, különleges követelményeket támaszt a működéssel szemben. Ez gyakran követelmény az ipari kapuk extra nagy mérete miatt.

Ipari szekcionált kapu – méretek

A szokásos garázskapuk méretei az egyállásos garázsok esetében 2000 mm, a kétállásos garázsok esetében pedig 5500 mm szélesek. A nagyobb szélességű szekcionált kapuk esetében már ipari kapukról beszélünk. A szabványos garázskapuk szabványos magassága kb. 2200 mm. A speciális területek, például gyártócsarnokok vagy kereskedelmi létesítmények ajtajai gyakran elérik az 5000 mm-es vagy annál nagyobb magasságot.

Az ipari szekcionált kapu nagy méretei és súlya miatt más kategóriába tartozik, mint a hagyományos garázskapuk. A garázskapu panelek acéllemezből készülnek. Ezek az úgynevezett szendvicspanelek két acéllemezből állnak, amelyek közé nyomás alatt poliuretánhabot fecskendeznek. Egy ipari kapu nagy méretei miatt egy ilyen kapu túl nagy súlyú lenne, és nem lehetne elektromos meghajtással működtetni. Ezért vannak olyan ipari szekcionált kapuk gyártói, amelyek könnyebb alumíniumot használnak a panelek gyártásához.

Ipari szekcionált kapu vezérlés

Az alumínium szendvicspanelekből készült ipari szekcionált kapuk teljesen más súlykategóriába tartoznak, mint az acélkapuk. Ez azt jelenti, hogy még a nagyobb kapuk esetében is biztosíthatjuk a távirányítóval vagy a falon lévő gomb segítségével történő vezérlésüket. Az ipari szekcionált ajtók szakaszait kombinálhatja. Ez azt jelenti, hogy a kapuszárny alumínium- és acélszelvényekből egyaránt készülhet, amennyiben a kapu súlya ezt lehetővé teszi. Ez elsősorban a kapu árának csökkentése érdekében történik, mivel az alumíniumból készült panelek lényegesen drágábbak, mint az acélpanelek.

Esztétikai követelmények egy ipari szekcionált kapuval szemben

Egy ipari kapunak nemcsak funkcionálisnak kell lennie, hanem magas esztétikai követelményeknek is meg kell felelnie. Például autókereskedésekben vagy más kereskedelmi helyiségekben gyakran van szükség üvegezett ajtóra. Az ipari szekcionált kapuk alumínium- és acélszekciókban is lehetnek üvegezettek. Néhány kapu még teljes üvegezéssel is rendelkezik minden szekcióban. Az ilyen kapuk igazán látványosnak tűnnek, de máshová kerülnek, mint az üvegezés nélküli szekcionált kapuk.

Scroll to Top