motor na bránu

Kapu meghajtás

A kapumozgatók típusai – garázs-, lengő- vagy tolóajtók működtetése.

Egy garázskapunyitó vagy az ingatlan bejárati kapujának meghajtója jelentősen leegyszerűsíti az életét. A kaput az autójából vagy otthonról is kényelmesen vezérelheti. A kapu működtetése nem is lehetne egyszerűbb. Egy távirányító a táskájában vagy az autó kesztyűtartójában, vagy egy falra szerelt távirányító a garázsban vagy a házban máshol. Vagy a legegyszerűbb módon – egyszerűen vezérelje kapuját mobiltelefonjával az alkalmazás segítségével.

A megfelelő működtető kiválasztása a kapuhoz – Hogyan vegye figyelembe a kapu méretét, súlyát és anyagát a működtető kiválasztásakor.

Ha úgy dönt, hogy elektromos kapumozgatóba fektet, vegye figyelembe a kapumozgatóval szemben támasztott összes követelményt. A legtriviálisabbaktól – a meghajtó megjelenésétől – az olyan kifinomult követelményekig, mint az intelligens vezérlés. A kapuüzemeltető ára általában nem csak attól függ, hogy a kapuüzemeltető hány funkcióval rendelkezik. Attól is függ, hogy a motornak mekkora erőt kell kifejtenie a kapura ahhoz, hogy megfelelően működjön. A meghajtóerőt általában a kapu súlya vagy a kapu mérete határozza meg. Például egy garázskapu esetében ez az ajtó súlya, amelyet a beszállítója az ajtó területe és vastagsága alapján határoz meg. Ideális, ha ezt az információt közvetlenül a gyártótól kapja meg. A jó hírű gyártók közvetlenül a kapun elhelyezett névtáblán adják meg ezeket az információkat. A bejárati kapuk esetében fontos a szárny hossza és a kapu súlya. Ezt az információt a kapu vásárlásakor kérje a kapu gyártójától.

Elektromos és napelemes meghajtások – A napelemek előnyei és hátrányai, és hogyan válassza ki a megfelelőt a garázskapu nyitóhoz.

Ha gondot okoz a hajtás hálózati csatlakoztatása, vagy ha az áramellátás nem működik megbízhatóan, akkor a kapuhajtást úgynevezett napelemes csatlakozással is felszerelheti. A fotovoltaikus napelemek általában nemcsak a meghajtót, hanem annak tartozékait, például a jelzőfényt is képesek ellátni energiával. A napelem alapfelszereltségként saját vezérlőegységgel ellátott újratölthető akkumulátorral rendelkezik. Az ilyen panelek nemcsak garázskapu és bejárati kapu működtetéséhez, hanem közúti korlátokhoz és sorompókhoz is használhatók. A napelemet bárhol könnyen felszerelheti, áramellátás és földmunkák nélkül.

A kapumozgatók biztonsági jellemzői – A különböző biztonsági jellemzők, például az akadályérzékelők, a zárószerkezetek és a tolatási funkció leírása.

Távirányítású kapuüzemeltetőhöz könnyű hozzájutni, rengeteg szállító van a piacon, különböző választékkal. Vásárlás előtt vegyen figyelembe néhány tényezőt, amelyek segítenek kiválasztani azokat a kiegészítő funkciókat is, amelyekkel a kapu működtetőjének rendelkeznie kell. Vegye fontolóra például a balesetek megelőzését szolgáló biztonsági funkciók csatlakoztatását. Különösen akkor, ha kisgyermekek vagy háziállatok vannak az ingatlanon. Ebben az esetben fontolja meg olyan védőfénycella felszerelését, amely érzékeli a kapu útvonalában a nem kívánt mozgást, és megállítja a kapuszárny mozgását. Ha garázsának vagy ingatlanának bejárata egy forgalommentes úton van, mindenképpen gondoskodjon figyelmeztető jelzőlámpáról (jelzőfényről), amely fényjelzéssel értesíti a környéket a kapu bármilyen mozgásáról. Ilyen esetekre egyes gyártók ún. gyors meghajtók, amelyek csökkentik a kapunyitáshoz szükséges időt.

A kapumozgató berendezés kiválasztásának legfontosabb pontjainak összefoglalása.

Garázskapu működtetők – az ajtó súlya a döntő. Ezek mennyezetre vagy oldalra szerelhetők.

Szárnybejárati kapuk meghajtásai – a szárny hossza döntő a meghajtás típusát illetően

Hajtások tolóajtókhoz – a kapu súlya határozza meg a hajtás típusát

Kapu működtető vezérlés – távirányító, fali vezérlés, okostelefon

Biztonsági funkciók – védőfénycellák, jelzőfény (jelzőfény), gyorsított meghajtás, intelligens technológia

Scroll to Top