Lengő garázskapu – klasszikus ajtóváltozat

Lengő garázskapu – építési feltételek

A lengő garázskaput leggyakrabban akkor kérik az ügyfelek, ha nincs elég helyük a garázsukban a szekcionált garázskapu vagy gördülő garázskapu szerkezetének rögzítéséhez. A legtöbb esetben régi garázsok átalakításáról van szó, ahol még a lehetséges épületmódosítások sem lehetségesek. Egy szekcionált garázskapu vagy gördülő garázskapu bizonyos mennyiségű helyet igényel a beépítéshez. A lengőkapunak gyakorlatilag nincs helyigénye a telepítéshez. A kapu megrendelése előtt kérje meg a gyártót, hogy jöjjön és mérje meg az építési nyílást, és maga határozza meg a kapu szükséges specifikációját. Ez megakadályozza a hibás megrendeléseket és ezáltal a megnövekedett költségeket.

Lengő garázskapu – tervezés és kivitelezés

Ez a kaputípus méretre készül, pontosan az ügyfél igényei szerint. Elsősorban kézi nyitáshoz ajánlott, elektromos nyitás nem alkalmas. Az ügyfél bármilyen színű designt választhat. A lengőkapu szekcionált kapu kivitelben készül – sávos, kazettás vagy sima kivitelben. A szárnyas garázskapu felülete acélból készült, szemcsés szerkezetű, amely megakadályozza a szennyeződések megtapadását az ajtó felületén. Az ilyen felület a különböző sérülésekkel szemben is rendkívül ellenálló. Könnyű szerkezetének és freonmentes poliuretán szigetelésének köszönhetően ideális helyettesítője a nem praktikus fémajtóknak. Kérésre az ajtó különböző típusú üvegezéssel is rendelhető, beleértve a VISION üvegezést vagy a szellőzőrácsokat.

Kapuszárny

A szárnyas garázskaput kerettel, beépített zárral és hengerrel szállítjuk. Az ajtólapok egykamrás alumíniumprofilokból készült keretből és 40 mm vastag, poliuretán szigeteléssel ellátott panelekből állnak. A szárnyat, amely nem nyílik, acél alsószoknyák rögzítik. A kapuszárnyak gumitömítéssel vannak ellátva a kapuszárny és a keret között. A kapu maximális szélessége 2700 mm, maximális magassága 2500 mm.

Kapukeret

A szárnyas garázskapu keretének néző oldala alumíniummal van burkolva. A keretet a falhoz való dübeles rögzítéshez készítik elő. Az alumíniumkeret ezüstszínűre eloxált vagy a RAL színskála szerint festett.

Scroll to Top