Távirányítós garázskapu működtetők

A garázskapu működtető berendezések beszerelésének feltételei

A távirányítóval ellátott garázskapu a garázsban van felszerelve, ahol az áramellátás biztosított. A hagyományos garázskapu működtetőkhöz elegendő egy 24 V-os csatlakozó. Ezt ideális esetben a garázs mennyezetén kell elhelyezni, mivel az elektromos meghajtók túlnyomó többsége mennyezetre van szerelve. Egyes esetekben az ún. oldalhajtások, de ez főleg a nagy és nehéz kapuk esetében van így.

Hajtótípusok

A garázskapu-meghajtások teljesítmény szerint vannak felosztva – minél nagyobb és nehezebb az ajtó, annál nagyobb teljesítményű meghajtóra van szüksége. Természetesen az ár a teljesítménytől is függ. A garázskapu-meghajtások szállítójának ki kell tudnia számítani a garázskapu súlyát az ajtó méretei (szélesség x magasság) alapján, és meg kell tudnia határozni az Ön számára legmegfelelőbb meghajtótípust. Egy másik mutató, amire érdemes rákérdezni, az a nyitási sebesség. Ezt a jelzőt akkor fogja értékelni, ha a garázskapuja közvetlenül az útra nyílik. Ezért gyorsan el kell kerülnie a többi jármű útjából. Összehasonlításképpen, a LiftMaster garázskapu-meghajtók nyitási sebessége 100 mm/s-tól 20 mm/s-ig terjed, teljesítménytől függően.

Garázskapu tartozékok és működtetők

A garázskapu működtetőjének szabványos tartozéka a motoros sín. Ennek az ár részét kell képeznie, mert e nélkül a meghajtó használhatatlan az Ön számára. Az egyes gyártók nem rendelkeznek kompatibilis sínnel a garázskapu-meghajtókhoz, így még egy régi meghajtó cseréje esetén is ki kell cserélni a sínt. Továbbá legalább 1 távirányítónak benne kell lennie a meghajtó árában. A szállítónak szükség szerint további távvezérlőket kell biztosítania, és azokat a meghajtó beszerelésekor kódolnia kell Önnek. Egyes gyártók az alapfelszereltséghez egy fali vezérlőt is mellékelnek. Ez a garázs belsejéből a falra szerelhető, és lehetővé teszi a garázskapu működtetését távirányító használata nélkül.

Garázskapuk beépítése és meghajtása

A garázskapu nyitó berendezés beszerelése viszonylag egyszerű, de ideális esetben ezt egy vállalkozónak kell elvégeznie. Ez sokkal praktikusabb, ha igényt nyújt be, vagy ha különböző félreértések merülnek fel. Maga az összeszerelés körülbelül 2-3 órát vesz igénybe, beleértve a régi meghajtó szétszerelését is. A beszerelés előkészítéséről és a szükséges feltételekről előzetesen konzultáljon a szállítóval.

Scroll to Top