Garázskapu szerelés

Hogyan történik a szekcionált kapu tényleges beépítése?

A közvetlenül az autóból kényelmesen vezérelhető garázskapunak számos előnye van a hagyományos, kétszárnyú vagy nyikorgó felsőajtókkal szemben. A garázs belső burkolatára van felszerelve. Az építési nyílás oldalai mentén futó sávokban a garázs mennyezete alá nyúlik. A kapu és a működtető telepítésekor figyelembe kell venni a helyet, ahová a kapu nyílik. Ezt a helyet a nyílás magassága és szélessége, valamint a felvonó és a kapumozgató típusa korlátozza. A szükséges hely pontos meghatározását az OLYMPS DOOR gyártójának meghatalmazott szakembere határozza meg az ügyfél számára. A legjobb azonban, ha a garázs építése vagy felújítása során figyelembe veszi a gyártó által a szekcionált garázskapuk beépítésére ajánlott szabványos feltételeket:

Fordítás az építési nyílás felett

A torziós rugó elhelyezésére szolgáló helynek legalább 120 mm-nek kell lennie.

Bélés szélessége

A kifutópályák elhelyezésére szolgáló nyílás oldalain legalább 150 mm helyet kell hagyni.

Milyen előkészületeket kell tenni a telepítés előtt ?

A már felszerelt kapu sérülésének elkerülése érdekében a már felszerelt kapu, ill. problémák a telepítés során, ajánlunk néhány ajánlást az építési hely előkészítésére:

Előfordulhat, hogy a szekcionált garázskaput nem lehet beépíteni?

A leggyakoribb problémák közül kettővel találkozunk, amelyeknél a szekcionált kapuk beépítése nem lehetséges. Az első – amikor egy hagyományos lengőajtót cserélnek ki, és a garázs építési nyílása úgy készül, hogy a garázsnyílás felett nincs bélés vagy karzat. A második – gyakori eset, hogy a garázs teteje az ajtótól a garázs hátsó faláig leesik.

Mennyi ideig tart egy szekcionált garázskapu beszerelése?

Egy garázskapu normál beépítése meghajtással körülbelül 4 órát vesz igénybe, meghajtás nélkül valamivel kevesebbet. A kapunyitó – lengő- vagy tolóajtó – beszerelése 3-4 órára becsüljük, ha a beszerelés minden követelménye teljesül – elektromos csatlakozások, felszerelt kapu… Szükséges építési módosítások, illetve. a zökkenőmentes telepítéshez szükséges feltételeket mindig előzetesen egyeztetjük az ügyféllel. A telepítés előtt egy szervizmérnök ingyenes helyszíni felmérést végez, hogy elkerülhetők legyenek a nem kívánt bonyodalmak az építési munkálatok során. Ezek nagyon fontos szolgáltatások, mivel előre fel tudunk készülni az ügyfelek egyedi igényeire. Az esetleges szerkezeti módosításokat a helyszínen oldják meg, vagy a régi kapu ártalmatlanításáról állapodnak meg.

ÁRAJÁNLAT INTELLIGENS AJTÓ GARÁZSKAPU

Scroll to Top