priemyselná brána

A függőleges összecsukható kapuk szinte mindenhol alkalmasak.

Függőleges összecsukható kapuk

A függőleges összecsukható ajtók rendkívül alkalmazkodó ajtótípusok. Alkalmasak túlméretes garázsnyílások, ipari csarnokok és üzemek felszerelésére is. Ha olyan létesítménye van, ahol túlzott terheket kell szállítani a bejáraton keresztül, akkor ez az ideális választás az Ön számára. Alternatív megoldásként, ha a garázsnyílás körül nincs elegendő hely az ajtósín-vezetők felszereléséhez. A szekcionált vagy gördülőajtók minimális, de mégis némi helyet igényelnek a beépítéshez. Bármelyik jó hírű gyártó megadja Önnek az ilyen kapuk beépítésének feltételeit .

Függőleges összecsukható kapuk telepítése

A függőleges összecsukható kapuk teljesen minimális szerkezeti átalakítást igényelnek. Alapvetően a vállalkozó jön és telepíti. Ezt a lépést azonban megelőzi a szállítóval folytatott megfelelő konzultáció. Jó ötlet, hogy konzultáljon a nyílás típusáról, a szegmensek számáról, a kapu üvegezéséről és ne feledkezzen meg a kapu működtetéséről sem. Ha a kaput távoli helyről kell felügyelnie és vezérelnie, kérje, hogy a működtető rendelkezzen SMART funkcióval. Ugyanakkor a kivitelezőtől meg kell kérni a kapu beépítéséhez szükséges építési módosításokat. Egyes vállalkozók a szükséges épületátalakításokat is elvégzik, ebben az esetben kérjük, kérjen külön árajánlatot . Könnyebb lesz összehasonlítani a különböző szállítók árajánlatait.

Függőleges hajtókaros ajtómeghajtók SMART funkcióval

A SMART funkciókkal ellátott garázskapu-meghajtók biztosítják a kapu felügyeletét és vezérlését bármilyen távolságból. Az okostelefon vagy számítógép a router segítségével távoli átjáróvezérlőként működik. A router és a program telepítése a mobilba általában intuitív, a gyártók igyekeznek a lehető legegyszerűbbé tenni. Minden esetben kérje a beszerelést és a működés tesztelését a beszerelőtől vagy a kivitelezőtől. Ha nincs szüksége a kapuk távoli helyekről történő működtetésére, akkor egy egyszerű ipari kapumozgató is elegendő. Mindig kérje a beszállítójától az ipari ajtókhoz való speciális meghajtásokat. Ezek több paraméterben különböznek a hagyományos garázskapu működtetőktől. Ezek különösen olyan paraméterek, amelyek biztosítják a felhasználók védelmét és a meghajtó védelmét a túlterheléssel szemben a nagy forgalmú műveletek során.

Ipari függőleges összecsukható garázskapuk

Az ipari garázskapuk több lehetőséget kínálnak a speciális funkciók kiválasztásában, mint a házak garázskapui(lakóházak garázskapui). Az ilyen ajtók üvegezése a tér megvilágításának igénye szerint többféle változatban készülhet. A nagyméretű ipari kapuk esetében gyakori, hogy az ún. személyzeti ajtó. A kapun való áthaladásra szolgálnak anélkül, hogy a teljes kaput ki kellene nyitni. Ez kíméli a kapu mechanizmusát, a kapu működtetőjét, és egyúttal megakadályozza, hogy a hő/hideg behatoljon a kapu mögötti terekbe. Ipari szekcionált vagy függőlegesen összecsukható, elektromosan működtetett kapu használata esetén feltétlenül szükséges az ún. biztonsági rúd a kapu alján. Ez a sáv optikai érzékelőkkel érzékeli a kapu nem kívánt ütközését egy idegen tárgyba, és biztosítja a kapu azonnali megállítását vagy visszatérését az eredeti helyzetébe.

Scroll to Top