A megfelelő ipari kapu az Ön vállalkozásához

Ipari kapu az építkezésen

Egy új létesítmény építése során gyakran figyelmen kívül hagyják az ipari kaput. Ha ipari garázskaput tervez, már a kezdetektől fogva figyeljen a kiválasztására. Így elkerülhető a szükségtelen átalakítás vagy a megnövekedett pénzügyi költségek. Egy ipari kapu ára egyenesen arányos a kialakításával.

Ideális rögzítés

Az ipari kapu ideális beépítése biztosítja a hosszú élettartamot és a problémamentes működést. Már a kivitelezés tervezésekor egyeztetni kell az ipari kapuk beszállítójával a kapu beépítésének építési feltételeiről. Ha ezeket a feltételeket előre biztosítja, elkerülheti a költséges speciális megoldásokat. Minden kapu az épület adottságaihoz igazítható. Ez azonban gyakran szükségtelenül drága.

Különleges kapuk

A speciális kapuk – például a gyorskioldású, tűzálló, összecsukható kapuk – különleges követelményeket támasztanak a kapu felszerelésével szemben. Mind az elektromos ellátás, mind az építési készültségi követelmények. Itt rendkívül fontos az épület tulajdonosának együttműködése a kivitelező céggel és a kapu gyártójával. Vannak erre szakosodott vállalkozók és szerelők, akik ezzel foglalkoznak. Meg kell találnia egyet, és konzultálnia kell vele az építkezés kezdetétől fogva. A speciális kapuk igényes telepítése során különböző, előre nem látható helyzetek adódhatnak. Jó, ha van legalább egy általános megállapodás arról, hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket. Az időjárás, az előre nem látható építési problémák, az emberi tényező – mind-mind okozhatnak károkat. Jó, ha a termelés leállásával, a költségvetésen kívüli pénzügyi költségekkel vagy egyéb problémákkal kapcsolatos károkat a lehető legkorábban kezelik.

Építési felkészültség

Célszerű a kapunyílás építési készültségét a kivitelezővel kötött szerződésben rögzíteni. Ezáltal elkerülhetők a kapuk telepítése és a munka átadása során felmerülő kellemetlen viták. Meg kell határozni a telepítés során okozott károkért való felelősség mértékét is. Nem lehet mindent előre megjósolni, de jó, ha a dolgokat kézben tartjuk.

Scroll to Top