automatická garážová brána

Automatikus kapu – távirányítós kapu

Automatikus kapu

A legtöbb esetben ez a kifejezés a garázskapukat vagy az ingatlan bejárati kapuit jelenti. A közös nevező az, hogy a kapukat nem kell kézzel működtetni. Egy új ház vagy garázs építésénél szinte elkerülhetetlen az automata kapu. Kényelmet és biztonságot nyújt a garázsba való be- és kilépéskor bármilyen időjárási körülmények között. Ugyanakkor az a tény, hogy az automata kapunak nincs kívülről kilincs vagy zár, védelmet nyújt az erőszakos behatolás ellen. A kapu bezárása után a kapu nyitása ellen a kapu működtetője védi, amely csak az Ön távirányítójának vagy okostelefonjának jelére reagál.

Automatikus kapu hajtással

Az automata működtetők különböző kapukkal kombinálhatók, a kapu méretétől és súlyától függően. Az automata kapumozgatók ezután a kapu területének vagy súlyának megfelelően változnak. a fő különbség az automata kapu működtetőjének árában van. egyéb különbségek az automata kapu működtetőjének tartozékaiban vannak. Minél nagyobb teljesítményű a kapumozgató, annál több lehetőség van a tartozékokban. Az utóbbi időben az automata kapuüzemeltetők intelligens technológiákkal is fel vannak szerelve, amelyek lehetővé teszik az automata kapu mozgásának vezérlését és felügyeletét okostelefonok vagy számítógépek segítségével.

Automatikus garázskapuk

A garázsok automata ajtajai különböző kivitelben készülhetnek. Automata szekcionált, gördülő, lengő, csuklós – minden egyes garázskaputípus felszerelhető távirányítóval. Ezáltal a kézi ajtó automatikus garázskapuvá válik. Az automata ajtó népszerű kiegészítője a fali gomb, amelyet a garázs belső oldalán helyeznek el. Biztosítja az automata kapu vezérlését távirányító használata nélkül. A garázskapu működtetők távirányítói különböző kivitelben és áron kaphatók. Jó ötlet, ha az automata kapu működtetőjével azonos márkájú távirányítóval rendelkezik.

Az ingatlan automatikus bejárati kapui és azok vezérlése

Az automata kapuk lehetnek az ingatlan bejárati kapui is, legyenek azok lengőkapuk vagy tolóajtók. Mindkét kaputípus használható távirányítós kapumozgatóval. A hajtás típusa lengőkapu esetén a kapu súlyától függ. Ha van tolóajtós bejárati kapuja az ingatlanához, akkor annak hossza az irányadó. Ezt az információt a kapumeghajtás vásárlásakor meg kell adni, hogy elkerülhető legyen, hogy az automata kapu teljesítménye alulméretezett legyen, és a kapu ne működjön megfelelően. Ha egyszerre szeretne automata bejárati kaput és automata garázskaput, akkor érdemes mindkettőhöz ugyanattól a gyártótól származó kapumozgatót választani. Ebben az esetben az automata garázskapu és a bejárati ajtó is egy távirányítóval működtethető.

Scroll to Top