brány rodinných domov

Családi házak kapui

Kapuk – szinte minden házban van kapu. Lehet bejárati ajtó vagy garázsajtó. Ideális esetben mindkettő. A ház bejárati kapui lehetnek lengőkapuk vagy tolóajtók. Mindkét típus működtethető kézzel, de elektromos meghajtással és távirányítással is. Manapság már gyakori, hogy a házakhoz készült elektromos működtetésű kapuk gyártója felajánlja a kapu okostelefonos vezérlésének lehetőségét. Ezzel a technológiával nyomon követheti a kapu állapotát, és egy egyszerű alkalmazással vezérelheti a mozgását is. Ha mindkét típusú ajtóval rendelkezik – bejárati ajtóval és garázskapuval -, lehetőleg mindkét ajtó működtetéséhez azonos márkájú szállítót válasszon. Ebben az esetben nem kell két különböző távirányítót használnia, és ez megkönnyíti az életét, ha nem is a kapuk nyitását és zárását.

Családi házak bejárati kapui

A ház földjét a lakók általában bekerítik. A bejárati kapu típusát leggyakrabban a rendelkezésre álló hely határozza meg. A lengőkapunak több hely kell az ingatlanon a mozgáshoz. Választhat egy- vagy kétszárnyú ajtót. Mindkét kaputípus működtethető elektromos működtetővel. Mindössze egy tápegységre van szükséged, ahová bedughatod a meghajtót. Ha kétszárnyú, nagyméretű vagy különösen nehéz ajtóval rendelkezik, válassza ki a megfelelő biztonsági funkciókat. A biztonsági funkciók többek között biztosítják, hogy a kapu mozgása során ne sérüljön meg, illetve ne sérüljön meg esetleg. A védő fotocellák leállítják a kapu működését, ha bármi megmozdul a kapu útvonalán. Egy figyelmeztető jelzőfény tudatja a járókelőkkel, hogy a kapu mozog. Különösen akkor, ha a bejárati kapu átláthatatlan terepen található.

Családi házak garázsajtói

Az ingatlan bejárati kapuja mögött, vagy közvetlenül az utcán – a házak garázsajtói másképp helyezkednek el. A tulajdonos térbeli lehetőségei vagy pénzügyi lehetőségei szerint. Ha garázskapuja közvetlenül az utcára nyílik, válasszon kevésbé karbantartásigényes megoldást.

Elsősorban a kapu felülete és színe. Az enyhén strukturált felületkezelés (woodgrain vagy stukkó felület) a fa vagy a vakolat felületét utánozza, és biztosítja azt is, hogy az apró karcolások és szennyeződések ne legyenek annyira láthatóak. A sima felületű ajtó nagyon hatékony, de akkor válassza ezt, ha a garázs biztonságos távolságban van a helyi úttól. A házak kapujának színválasztását is meg kell fontolnia. Ma a különböző antracit és sötét árnyalatok nagyon népszerűek. Csak akkor válassza ezeket, ha a garázskapu nem a déli oldalon található, ahol erős sugárzásnak van kitéve. Ezenkívül különböző színek és fa utánzatok közül választhat. Napjainkban a felületfestés technológiája olyan fejlett, hogy bármilyen árnyalatot össze lehet keverni.

Scroll to Top