Garázskapu és kapumozgató szerviz

A garázskaput nem kell azonnal kicserélni egy újjal

Amikor egy garázskapu elromlik, gyakran megijedünk, hogy az ajtót teljesen ki kell cserélni. Néha valóban szükséges, de a legtöbb esetben nincs szükség garázskapu szervizre, csak garázskapu nyitó szervizre. Ilyenkor az ügyfélnek tisztában kell lennie azzal, hogy mit vár a garázskapu szerviztől.

Mikor van kapu szolgáltatás és mikor nincs

Előfordul, hogy az ajtópanelek ütés vagy időjárás miatt megsérülnek. Ebben az esetben valóban garázskapu szervizről van szó. A garázskapu panelek elhajolhatnak ütés következtében, vagy más módon sérülhetnek, például kifakult festék, karcos festékréteg stb. Alternatívaként az ütközés következtében az Ön számára azonosíthatatlan alkatrészek és részegységek is kieshetnek. Amit nem értesz, azt a szakértők általában azonnal megértik, ha lefényképezed és elküldöd nekik. Ideális esetben fényképeket kell készítenie a sérült részekről vagy a kapupanelekről. A garázs belsejéből az ajtó általános látványa is segít. A kapuszelvények cseréjekor érdemes kívülről is megnézni, hogy azonosítsa a panelek típusát és színét.

Hasznos információk

A garázskapu szervizelésének legjobb módja, ha megőrizte az ajtón lévő gyártási címkét. Ez általában a garázskapu belső oldalán található. Tartalmaznia kell olyan információkat, mint a gyártó neve, sorozatszáma, a kapu mérete és típusa. Ezt az információt érdemes elküldeni a garázskaput szervizelő cégnek is. A legelőnyösebb, ha közvetlenül a kapu gyártójával veszi fel a kapcsolatot, mivel a gyártó a kapu sorozatszámán található sorozatszám alapján pontosan azonosítani tudja, hogy milyen alkatrészekről van szó. A kapu egyes alkatrészei, mint például a panelek, fém alkatrészek, kis alkatrészek különböző gyártóktól származnak, és nem biztos, hogy kompatibilisek egymással.

Hogyan keressünk garázskapu szervizt

Ezért a legjobb, ha megtudja az ajtó márkáját, majd beírja az ajtó nevét (általában megegyezik a gyártó nevével), és hozzáadja a \”garázskapu szerviz\” szót. Így egyszerűen csak közvetlenül a garázskapu gyártójához kell fordulnia, vagy legalábbis a terméküket forgalmazó vállalatokhoz, amelyek hozzáférnek az eredeti pótalkatrészekhez.

Elektromos garázskapu nyitó

Ha nem találja a garázskapu mechanikai sérülésének jeleit, és az ajtó továbbra sem működik egyáltalán, vagy problémásan működik, akkor a garázskapu szervizelését az ajtó elektromos meghajtójára összpontosítva végezze el. Minden valószínűség szerint a probléma itt van. Kezdetnek próbálja meg kicserélni az elemeket a távirányítóban. Ha ez nem segít, készítsen fényképet a kezelőszervről, amely általában a garázs mennyezetén vagy az ajtó oldalán található. A működtetőegység házán általában található egy gyártói címke. Erről is készítsen egy képet, és küldje el együtt a szervizcégnek. Nem rossz ötlet egy fényképet is mellékelni a távirányítóról. Az előző bekezdésben leírtakhoz hasonlóan találhat szervizcéget – írja be a keresőbe a garázskapu szerviz és a gyártó nevét, amely az üzemeltető címkéjén szerepel.

Néha nem könnyű összegyűjteni az összes információt. Megkönnyíti a helyzetet, ha már a szervizzel való kapcsolatfelvétel előtt több információt tud a garázskapuról. A legtöbb esetben a garázskapu szerviz jelszó nem elég. Így akár több tucat céget is felhívhat, mielőtt megtalálja a megfelelőt.

Scroll to Top