Garázskapu működtető és annak vezérlése

A garázskapu nyitót általában egy jó hírű beszállító szállítja alapszerelvényben, 2 távirányítóval. A készlet tartalmazhat egy falra szerelhető garázskapu nyitót is. A falra szerelt vezérlő a kapu vezérlésére szolgál egy gomb segítségével, amely általában a garázs falán található. A különböző típusú működtetők teljesítményükben különböznek egymástól, ami a kapu súlyától függ. Fontos továbbá a kapuváltási sebességadatok figyelése, különösen akkor, ha a parkolási problémák az utcai forgalom gyakorisága miatt jelentkeznek.

garázskapu működtető – távirányító

A garázskapu nyitó távirányítója (egyesek chipnek is nevezik) általában két-, három- vagy négycsatornás. A csatornák számának megválasztása attól függ, hogy hány más eszközt szeretne használni egy vezérlővel. Általában a toló- vagy lengőkapu meghajtása egy vezérlőre van kódolva. Esetleg más eszközök a házban, például riasztó, fűtés, redőny, napellenző stb. A távirányítók vagy változó vagy fix kóddal rendelkeznek, 868 MHz-es vagy 433 MHz-es frekvenciával. Ahhoz, hogy a távirányítót más eszközökre lehessen kódolni, szükséges, hogy ezekhez azonos márkájú meghajtókkal rendelkezzen. Ha különböző gyártóktól származó meghajtókkal rendelkezik, akkor az egyik meghajtóhoz külső vevőt kell vásárolnia. Egyes gyártók, mint például a LiftMaster vagy a NICE , garázskapu-meghajtókat és bejárati ajtó-meghajtókat is kínálnak.

intelligens vezérlés

A garázskapu intelligens vezérlése okostelefonok vagy számítógép segítségével már ma is gyakori kiegészítője a garázskapu nyitóknak. A MyQ technológiával könnyedén csatlakoztathatja eszközét routeren keresztül a garázskapu nyitóhoz. Ezután Önnek csak annyit kell tennie, hogy a garázstól bármilyen távolságból figyeli vagy vezérli az ajtó mozgását. Az internetes átjáró kétirányú kommunikációs rendszert használ. Lehetőség van garázskapu monitor külön is elhelyezni. Ez egy olyan eszköz, amelyet a ház bármely helyiségében elhelyezhet, és lehetővé teszi, hogy egy eszközzel akár négy garázskaput is felügyeljen. A monitoron hangjelzés állítható be, amelynek hangereje kiválasztható. Ez figyelmeztetni fogja Önt a megfigyelt kapuk bármelyikének mozgására.

Scroll to Top