Garázskapu szerviz

Garancia kapu szolgáltatás

A garázskapu szervizelését – szekcionált, lengő-, függő- vagy speciális ipari kapuk – még a kapu megrendelése előtt egyeztesse a márkakereskedővel. Bár az eladó törvényileg köteles 2 év ingyenes garanciális szolgáltatást nyújtani, ezután már csak Önön múlik. Ha szerencséje van, a vállalkozó ez idő után felveszi a telefont, és készségesen és azonnal megjavítja a garázskaput. Általában azonban a kereskedők nem vesznek részt ilyen \”üzletben\”. A legrosszabb esetben a vállalat eltűnik a piacról, vagy megváltoztatja tevékenységét.

Jótállás utáni kapu szerviz

E borúlátó elemzés alapján azt feltételeznénk, hogy a legjobb, ha közvetlenül a gyártótól vásárolunk, aki végül is nem tűnhet el csak úgy, és szervizelnie kell a garázskaput. Ez nem mindig van így. A nagy garázskapu-gyártók néha csak egyéni kereskedőkkel kommunikálnak, és a végfelhasználót a saját településükön működő kereskedőhöz irányítják. Ugyanígy járnak el a termékeik szervizelése során is. Így újra találkozhat a kereskedőjével, és remélheti, hogy jó hírű, és a törvényben előírt határidőn túl is biztosítja a szervizelést vagy a pótalkatrészeket.

A garázskapu szervizelését már a garázskapu vásárlásakor el lehet intézni. garancia utáni szervizszerződés. Ez a szerződés némi megnyugvást nyújt Önnek, hogy ha valami rosszul sül el, van kihez fordulnia. Általában a cégek éves karbantartási díjat kérnek, és ezért évente egyszer megelőző garázskapu szervizelést biztosítanak Önnek. A megelőző szerviz a kapu vezérlésének – a kapumozgató és a távirányítók – ellenőrzéséből, valamint a garázskapu rögzített alkatrészeinek ellenőrzéséből és esetleges karbantartásából áll. Meg kell kenniük a kerekeket, meg kell húzniuk a rugót, vagy úgy kell beállítaniuk a meghajtást, hogy az ideálisan a padlóhoz nyomja a kaput. Ha a garázskapu megelőző karbantartása során bármilyen más hibát találnak, a szerviztechnikusnak jelentenie kell azt a felhasználónak, és az árban való megegyezés után a hibát ki kell javítani.

Ipari kapuk szervizelése

Az ipari célú garázskapuk szervizelésének hasonlónak kell lennie, mint a többi ajtóé. Az egyetlen különbség az, hogy a szolgáltatási beavatkozásokat a szolgáltatási füzetben kell rögzíteni. A kapu üzembe helyezése előtt a szállító köteles vizsgálati jelentést készíteni a leszállított termék alkalmasságáról, valamint a személyzetet a termék használatára kiképezni. Ezek nagyon fontos feladatok, mivel elsősorban a szekcionált garázskapuk tartoznak az ún. emelőberendezés, ahol a kapu sérülésén kívül a kezelő sérülésének veszélye is fennáll a nem megfelelő kezelés esetén.

A Tanács következtetése

Ha minden tanács kudarcot vall, van még egy lehetőség a garázskapu szervizelésére. Vannak olyan szakosodott cégek, amelyek kizárólag szervizmunkára összpontosítanak. Ha beírja a keresőbe a \”garázskapu szerviz\” kifejezést, valószínűleg több olyan céget is talál, amelyek ezt a tevékenységet végzik. Ideális esetben a termék nevét is ismernie kell, azaz magának a kapunak vagy a működtetőnek a gyártóját. Fontos megkülönböztetni, hogy a kapu működtetője meghibásodik-e – ha a kapu nem reagál a működtető impulzusára, vagy ha a kapu valamelyik része mechanikai sérülést szenvedett. Az első esetben keressen garázskapu nyitószervizt, a második esetben pedig keressen közvetlenül garázskapu szervizt.

Scroll to Top