Különleges kapuk

Egyedi ipari kapuk

A SMART DOOR ipari ajtók olyan ajtók, amelyeket különleges célokra terveztek. Az ajtó gyártójának figyelembe kell vennie a különleges követelményeket az ilyen ajtók fejlesztése és gyártása során. Az ügyfél pontosan meghatározza a kapu biztonságára, funkciójára vagy megjelenésére vonatkozó követelményeit és igényeit. A gyártó ezután megtervezi a kaput, és elkészíti a specifikációt, amelynek tartalmaznia kell egy árkalkulációt is.

A speciális kapuk típusai

A speciális kapukkal szemben támasztott leggyakoribb követelmény az ipari kapuk biztonsága. Ebbe a kategóriába tartoznak a tűzgátló ajtók. Választhat tűzgátló redőnyöket, tűzgátló tolóajtókat, tűzgátló redőnyöket vagy tűzgátló füstgátlókat az Ön működéséhez. Minden típusú tűzgátló kapunak meg kell felelnie a vonatkozó tűzvédelmi szabványoknak. Megkülönböztetünk például különböző típusú kapukat aszerint, hogy a kapu mennyi ideig képes megakadályozni a tűz terjedését.

A speciális kapuk különleges típusai a zajvédő kapuk, a golyóálló kapuk vagy az EMC-árnyékolók. Az ilyen kapukat speciálisan kell megtervezni, és rendelkezniük kell az illetékes hatóságok által előírt összes biztonsági tanúsítvánnyal. A gyártó köteles ezeket a tanúsítványokat kérésre az Ön rendelkezésére bocsátani. Köteles továbbá a kapu jótállási idejére vonatkozóan szervizszerződést biztosítani Önnek, és a következő időszakra is szervizszerződést ajánlani.

Ezekről a kapukról bővebben ezeken a linkeken olvashat:

https://smartdoor.sk/sk/mdzproduct/protihlukove-rolovacie-brany-2/
https://smartdoor.sk/sk/mdzproduct/protihlukove-rolovacie-brany-2/
https://smartdoor.sk/sk/mdzproduct/nepriestrelne-rolovacie-brany-2/
https://smartdoor.sk/sk/mdzproduct/nepriestrelne-rolovacie-brany-2/
https://smartdoor.sk/sk/mdzproduct/emc-stity-2/
https://smartdoor.sk/sk/mdzproduct/emc-stity-2/

Azokban az üzemekben, ahol bizonyos hőmérsékletet kell fenntartani, fontos, hogy az ajtó gyorsan záródjon és nyíljon. Erre a célra az úgynevezett gyorstöltő kapukat használják. Ezt a fajta ajtótípust például raktárakban, de termelési területeken is használják.

Ipari ajtóhajtások

A kapunyitás sebessége szintén közvetlen kapcsolatban áll a működés biztonságával. Ha a csarnokban embereket vagy gépeket mozgatnak, fontos, hogy a kapu zárási és nyitási sebessége igény szerint állítható legyen. Ezt a funkciót speciális kapumozgatók látják el. Elég különböző funkcióval kell rendelkezniük ahhoz, hogy az egyes paraméterek könnyen beállíthatók legyenek. Ilyen célokra ipari kapumozgatókat használnak.

Scroll to Top