Melyik garázskaput válasszuk a házhoz

Az automata garázskapuk magánházak vagy kollektív garázsok számára ma már gyakori választék. De ez nem volt mindig így. 25 évvel ezelőtt jelentek meg hazánkban az első automatikusan nyíló szekcionált garázskapuk . Az áruk a jövedelemhez képest olyan magas volt, hogy csak a fizetőképesebb rétegek engedhették meg maguknak.

Ma a szekcionált garázskapu nagyon népszerű a családi házakban és a közös garázsokban egyaránt. Esztétikus, kialakítása és színei az ügyfél igényei szerint választhatóak. Ugyanakkor biztonságos és kényelmes a használata. Ma bárki rámutathat egy távirányítóra vagy okostelefonra, és megnyomhatja a gombot.

Poliuretán szigetelés

Az automata vezérlésű garázskapukat általában poliuretán szigeteléssel szigetelik. Ez megakadályozza a hőszivárgást. A kétoldalas acéllemezzel együtt erős és biztonságos kapuszerkezetet hoz létre. A tanúsított kapuknak ujjbecsípődés elleni védelemmel kell rendelkezniük.

A kapu felszerelése

A garázskapu beszerelését a vállalkozó saját szerelőinek kell elvégezniük. A garázskapu szerelőnek rendelkeznie kell a képzésről szóló bizonyítvánnyal. A kapu szállítása előtt a szállítónak a kapu beépítéséhez szükséges építési feltételeket a megrendelő rendelkezésére kell bocsátania. Szükség esetén az ügyfélnek ingyenes helyszíni felmérést is kell biztosítania.

SMART DOOR garázskapuk – terminológia 1. rész.
Scroll to Top