Mit kell tudni, ha a kapu elromlik ?

  1. Kapu típusa
  2. Kapu gyártója
  3. Hajtás típusa
  4. Hajtómű gyártója

Ezt az adatot jó összegyűjteni még a hívás előtt szolgáltató céget . Biztosan rögtön az elején rákérdeznek majd rájuk. Ezen adatok alapján a következőket lehet tenni a megfelelő szolgáltatás azonosítása . A legtöbb vállalat csak bizonyos márkájú termékekre specializálódott. Ez is helyes, mivel így az eredeti pótalkatrészeket .

A felesleges, nem produktív utazások elkerülése érdekében, amelyekért fizetnie kell:

Jó, ha a kaput szemből fotózzák. Az ajtó általános nézete a garázs belsejéből és a sérült részek részletei. Küldje el ezeket a fényképeket a szervizcég e-mail címére. Ezek alapján egy jó cégnek képesnek kell lennie arra, hogy megbecsülje a szerviz és a pótalkatrészek árát.

Kapu típusa

A garázskapuk fel vannak osztva :

Lengőkapuk – klasszikus garázskapuk, nagyobbak elektromos meghajtás nélkül.

Szekcionált kapuk – ezek a kapuk nyitáskor szakaszosan a garázs mennyezete alá kerülnek. Jelenleg ezek a legelterjedtebbek.

Gördülő kapuk – nyitáskor a kapunyílás feletti burkolatba gördülnek be

Billenőkapuk – mozgatáskor egy darabból kilendülnek.

Kapu gyártója

A kapu gyártójának adatait fel kell ragasztani a névtáblára. A címkéket általában a kapu belső oldalára ragasztják. Ha a címke már nincs meg, vagy olvashatatlan, a kapu információinak a kapu átvételi dokumentumaiban kell szerepelniük.

A szolgáltató cégeket érdekli :

kapu méretei – szélesség x magasság

kapu súlya

a kapu sorozatszáma

Hajtás típusa

Ha elektromos működtetésű kapuja van, fontos tudni, hogy a működtető márkája . Ez általában a meghajtón található címkén van feltüntetve. Ha nem, akkor ezt is fel kell tüntetni a garázskapu dokumentumaiban.

Hajtómű gyártója

A meghajtó gyártóját is azonosíthatja a a meghajtón lévő címkén. A legtöbbször a gyártónak van egy látható logója, amely alatt a cég pontos neve és elérhetőségei is megjelennek.

Scroll to Top