SMART DOOR szekcionált garázskapu – felülvizsgálat.

Hogyan kell mozgatni egy szekcionált garázskaput

A szekcionált garázskapu abban különbözik a többi kaputípustól, hogy acélszelvényekből készül. Az 51 cm vagy 60 cm szélességű acélszelvények nyitáskor a garázs belsejéből a garázsnyílás mentén a garázs belsejébe szerelt vezetősíneken csúsznak. Felfelé haladva az egyes szakaszok a pálya által alkotott ívbe görbülnek. Végső nyitott helyzetben minden szekció a garázs mennyezete alatt van. Ez a kapumozgatási módszer kíméli a kapu egyes alkatrészeit, és így biztosítja a szekcionált garázskapu kivételes tartósságát.

Miből készült a garázskapu

A szekcionált garázskapu egyes szekciói acéllemezekből készülnek, amelyek közé nyomás alatt poliuretán tölteléket fecskendeznek. A SMART DOOR garázskapu szekciók teljes vastagsága 42 mm. Ez a vastagság az acéllemezzel és a poliuretán töltéssel együtt biztosítja az ajtó megfelelő szilárdságát és ezáltal a betörés elleni védelmet. A szekcionált garázskaput körkörösen gumitömítésekkel szigetelik, és a kapuszekciók poliuretán szigetelése biztosítja a megfelelő hőkomfortot a garázsban.

Hogyan működik a szekcionált garázskapu

A SMART DOOR szekcionált garázskapuk távirányítóval, illetve számítógépen vagy okostelefonon keresztül intelligens funkcióval működtethetőek egy távirányítóval ellátott garázskapu működtetővel. Ha az ügyfél pénzügyi vagy egyéb okokból kézi működtetésű szekcionált kaput szeretne, a garázskapu torziós rendszere megkönnyíti a működtetést. Maga a szekcionált garázskapu fölött a garázs belsejében egy torziós rúd helyezkedik el, amelyre torziós rugók vannak felfűzve. A torziós rugók acélhuzalból készült rugók, amelyek paramétereit a SMART DOOR szekcionált kapuk gyártója pontosan a kapu típusának és méretének megfelelően számítja ki. Ezek a rugók segítik a kapu felfelé és lefelé irányuló mozgását, azaz húzzák a kaput, amikor a szekcionált kapu felfelé mozog, és fékezik a kaput, amikor lefelé mozog. Ez biztosítja a szekcionált garázskapu könnyű kezelését.

A kapu rögzítése

Azokat a garázsokat, amelyeknek a garázskapun kívül nincs más bejárata, szintén fel kell szerelni vészhelyzeti zárral, amelyet magára a szekcionált garázskapura szerelnek. Ez a zár biztosítja, hogy a garázskapu áramszünet esetén is kinyitható legyen. A zár a garázsban lévő húzórúddal kapcsolódik az elektromos meghajtáshoz. Ha tehetetlenül állunk a garázs előtt, csak egy kulcsra van szükségünk, hogy kinyissuk a vészhelyzeti zárat. A zár egyszerű mozgatásával a húzórúd biztosítja, hogy a szekcionált garázskapu leváljon az elektromos meghajtásról. A kapu ezután kézzel működtethető. Ha az elektromos kapcsolat helyreállt, egyszerűen használja a távirányítót vagy a fali vezérlőt a szekcionált garázskapu nyitó működtetéséhez.

Ha új garázskapu beszerzését tervezi, és egy SMART DOOR szekcionált garázskaput fontolgat, először kérjen ajánlatot itt.

Scroll to Top