Tűzgátló ajtók és kapuk

Az ipari és középületekben a tűz elleni védelemre tervezett tűzgátlóajtóknak és kapuknak az illetékes uniós hatóságok kritériumai szerint különböző feltételeknek kell megfelelniük. Röviden, ezeknek a kapuknak úgy kell ellenállniuk a hőnek és a lángoknak, hogy egy előírt ideig képesek legyenek megakadályozni a lángok terjedését az épületben. Ez a legszigorúbb követelmény a gyújtózárakkal szemben, más különböző előírások mellett. A különböző védelmi szinteknek saját elnevezésük van, amelyet az ügyfélnek a kérésben meg kell határoznia, és a szállító köteles olyan termékeket kínálni, amelyek megfelelnek ennek a specifikációnak.

A tűzgátló ajtók különböző kivitelben, színben és funkcionalitással készülnek. Egyes szerződések esetében, például a közterületeken, a tűzgátló ajtóknak és kapuknak esztétikai funkciót is be kell tölteniük. Általában az ipari épületekben általában nem támasztanak ilyen követelményeket. Jó tudni, hogy az ilyen kapukat nem normál használatra szánják. Eredeti állapotukban általában nyitva vannak, és egy elektromágnes blokkolja őket. Csak tűz esetén záródnak automatikusan

Tűzgátló ajtók – típusok

A tűzgátló ajtók – gördülőajtók – olyan rugalmas ajtók, amelyek megfelelnek egy előírt időnek, amely alatt megakadályozzák a lángok terjedését az épületben. A kapu a védőcsomagolásban van feltekerve, és tűz esetén gyorsan kioldható gátat képez a lángok ellen.

A tűzgátló ajtók – tolóajtók – nevükből adódóan technológiailag úgy készülnek, hogy az építési nyílás oldalára csúsznak. Az árammentes zárást általában ellensúlyrendszer biztosítja. Általában 30, 60 vagy 120 évig biztosítanak tűzállóságot.

A tűzgátló ajtóknak – zsanérokkal – ugyanazoknak a feltételeknek kell megfelelniük, mint a gördülő vagy toló tűzgátló ajtóknak. Legalább 120 percig meg kell akadályozni a nyílt láng behatolását. Jegyzőkönyv.

Tűzgátak – füstgátak. Ezek szilárd füstvédők, amelyek legalább 120 percig ellenállnak a gázok behatolásának 600 Celsius-fokig. Moduláris felépítésüknek köszönhetően a tűzgátló ajtó méreteiben nincsenek korlátok. Leggyakrabban statikus vagy tekercses kivitelben készülnek.

Scroll to Top