Tűzgátló ajtók

Acél tűzgátló ajtók

A tűzálló beltéri ajtók rendkívül ellenálló acélból készülnek, hogy a lehető legnagyobb mértékben megvédjék a tervezett területeket. Meg kell felelniük az Európai Unió vagy adott esetben a végrehajtás helye szerinti ország vonatkozó tűzvédelmi szabványainak. Az ilyen ajtók gyártója és szállítója köteles a tűzgátló ajtók szállításával együtt a megrendelő rendelkezésére bocsátani az összes szükséges dokumentumot. A dokumentumok összetételét az adott ország szabályozása határozza meg.

Tűzgátló ajtók és kialakításuk

Acél tűzgátló ajtókra elsősorban olyan belső terekben van szükség, ahol tömegrendezvényeket tartanak, azaz ahol nagyszámú ember tartózkodik egy adott időpontban. A tűzgátló ajtók ma már sokféle kivitelben és mindenekelőtt a belső térhez illeszkedő kivitelben kaphatók. Az ajtók az ügyfél igényei szerint üvegezhetők. Az üvegezésnek is ugyanolyan tűzálló kivitelűnek kell lennie, mint magának az ajtónak. Ezért meg kell felelnie a megfelelő tűzvédelmi osztálynak.

Tűzgátló ajtók beépítése és szervizelése

A tűzgátló ajtó szállítója köteles az ajtót úgy felszerelni a megrendelő számára, hogy az teljes mértékben működőképes legyen. Ugyanakkor köteles gondoskodni rendszeres megelőző ellenőrzésükről és karbantartásukról. Szükség esetén egy jó hírű vállalkozónak kell rendelkezésre állnia, hogy az ajtó esetleges hibáját a lehető leghamarabb kijavítsa. Ezért a tűzgátló ajtó beépítésekor célszerű megállapodni és aláírni egy szervizszerződést az eredeti szállítóval. Mire az ajtó meghibásodik, lehet, hogy már túl késő lesz szervizcéget keresni.

Tűzgátló ajtók és kapcsolódó termékek

A tűzgátló ajtók beszállítója általában más kapcsolódó termékeket is kínál a vásárlóknak a termékpalettáján. Például tűzálló garázskapuk, görgős ajtók és függönyök belső és külső terekbe. Az egyes termékeknek a vásárló választása szerint különböző típusú vezérlések és biztonsági funkciók lehetőségét kell biztosítani.

Scroll to Top